Historie

Wereldwinkel Huizen 25 jaar      

 

De W.O.S.

Meer dan 35 jaar geleden vormde men in de Gereformeerde kerk in Huizen de Werkgroep Ontwikkelings Samenwerking (W.O.S.).

Al spoedig sloot ook de Goede Herderkerk en enkele mensen van buiten de kerk zich hierbij aan.

Vanuit deze werkgroep is men begonnen met de verkoop van zuivere koffie en thee vanuit huis. Vijf gemeenteleden stelden hiervoor hun huis beschikbaar.

Kraam op de markt

Kraam op de markt

Marktkraam

In 1975 huurde men een kraam op de markt om op de zaterdag voor feestdagen zoals Moederdag, Sinterklaas en Kerst, producten te verkopen. Er werd kunstnijverheid, koffie, thee, rietsuiker en wijn verkocht.

Toen de gelegenheid zich voordeed, werd er een eigen kraam gekocht om 1 keer per maand op het marktplein te staan. Deze kraam kocht men van de Hervormde Evangelisatie. Een aantal keren is het voorgekomen dat de kraam vanwege zeer strenge kou niet werd opgezet. De producten verkocht men toen vanuit de kofferbak van een auto.

 

Caravan op de markt

Caravan op de markt

Van caravan tot Kerkstraat

Na de verkoop vanuit een caravan en nog later de garageboxen in de Keucheniusstraat werd op 2 januari 1999 de Wereldwinkel in de Kerkstraat gehuisvest. In 2005 is er nog een grondige verbouwing geweest.

Wereldwinkel Huizen

Wereldwinkel Huizen is een bijzondere cadeauwinkel waar je producten kunt kopen uit niet-westerse culturen. Koffie van boeren uit Tanzania, speelgoed uit Sri Lanka en trendy sierraden uit India. Maar ook geurige wierook, bijzondere bureauartikelen, authentieke muziekinstrumenten, leuke woonaccessoires en prachtige kerstartikelen. Verder smakelijke levensmiddelen, zoals koffie, thee, cacao, chutneys en wijn.

Onze producten zijn gemaakt met respect voor mens en milieu.
Omdat de producenten, zoals zilversmeden, pottenbakkers en koffieboeren, er een rechtvaardige prijs voor krijgen, kunnen ze een menswaardig bestaan opbouwen.

De producten worden gekocht via erkende leveranciers zoals Fair Trade, Max Havelaar en de Evenaar.

 

Getransformeerde Wereldwinkel

Getransformeerde Wereldwinkel

Wanneer je als klant weet dat een product handgemaakt is en de opbrengst bijvoorbeeld gebruikt wordt voor een nieuw te bouwen school, betere medische voorzieningen of voor een vakopleiding voor jonge meisjes, dan is het geld in de Wereldwinkel zeer nuttig besteed.

 De officiële datum van oprichting is 19 mei 1989.
Wereldwinkel Huizen, Kerkstraat 66 bestaat dus 25 jaar!

Logboek Transformatie 2005 Wereldwinkel Huizen

Print Friendly, PDF & Email